Zselésítők, sűrítőanyagok

Típus 1

Pektin készítmény, amely cukorral van standardizálva, alacsonyan észterifikált, magas kalciummal reagáltatva, citrus héjából kivont tört fehér por.

Felhasználási terület:
alacsony cukortartalmú dzsemek (szárazanyag tartalom: 15-45%), joghurtok gyümölcskészítményei (szárazanyag tartalom: 15-50%) és egyéb gyümölcsrendszerek (pl: gyümölcsös fagylalt öntetek)

Potenciális előnyök:


Típus 2

Extra lassan kötő, cukorral standardizált, magasan észterifikált citruspektin.
Megjelenését tekintve a tört fehértől az aranyszínig.

Felhasználási terület:
Pektinzselék (szárazanyagtartalom 75-85%)
Magas szárazanyagtartalmú dzsemek (szárazanyagtartalom 65% -nál több)

Potenciális előnyök:

> Leírás a Pektinekről