Tejipari antibiotikumok

Streptomyces natalensis baktériumtörzséből fermentációval állítják elő és laktózzal keverik.

Felhasználási terület:
Sajt gyártás:szétdarabolt sajtok felületére spriccelik.
Hús és hal felületét fedik be, közvetlenül adagolják joghurtba, tejfölbe, sajtkrémbe, túróba.
Közvetlenl adagolják gyümölcslébe, gyümölcspépbe, konzervált zöldségbe, gyorsfagyasztott rák, halkrémek.

Potenciális előnyök:



Lactococcus lactis baktériumtörzs polipeptizálása során jön létre.
Alkalmazása széleskörű lehet, mivel PH 3,8-8,0 között hatékony.

Alkalmazási területe:
Sajtgyártás, krémes termékek, ízesített habok, tejfölök, tej és zsíralapú desszertek, joghurtok, újrakevert és ízesített tejek, gyümölcs és zöldség sűrítmények, pasztőrözött gyümölcslevek, növényi fehérjék alapú italok, kókusztej, pasztőrözött folyékony tojás termékek, alacsony PH-jú szószok és feltétek, amelyek majonézt tartalmaznak, saláta dresszingek, pasztőrözött szószok és levesek, konzervált zöldségek, feldolgozott húskészítmények, fermentációs folyamatoknál(pl: sör)

Potenciális előnyök:

élelmiszer adalékanyagok